Hitzzz wisselt van FM-frequentie in regio Winschoten

Radiozender Hitzzz wisselt van frequentie in de regio Winschoten. Sinds donderdag is het station met veel piratenmuziek te ontvangen op 89.8 FM. De frequentie 93.0 FM waarop Hitzzz sinds mei uitzendt, gaat vanaf maandag (11 juli) weer terug naar zusterstation Simone FM.

De nieuwe frequentie in Winschoten (89.8 FM) werd vorige maand gekocht tijdens een veiling voor een bedrag van 12.500 euro. Ook werd een frequentie in Coevorden (97.3 FM) gekocht. Deze hoopt Hitzzz op korte termijn in gebruik te nemen.

Hitzzz werd in mei gelanceerd op enkele frequenties van Simone FM. Het station is het nieuwe thuisadres van Wim Drent.

Het is opmerkelijk dat Hitzzz de nieuwe frequentie in Winschoten in gebruik neemt en de oude frequentie 93.0 FM weer teruggeeft aan Simone FM. Deze frequentie werd in 2014 namelijk verworven in het kader van ‘Gedragslijn netverbetering FM-omroepband’. De frequentie is een zogenaamde netgebonden frequentie met 92.9 FM in Groningen, waar Hitzzz op uit blijft zenden.

Doordat de frequenties zo dicht op elkaar zitten en een ander programma gaan uitzenden, zullen ze in het gebied waar beide frequenties elkaar overlappen op elkaar gaan storen. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.