Simone FM wijzigt muziekformat en gaat verder via 4 FM-frequenties

Simone FM is in de provincies Groningen en Drenthe via minder FM-frequenties te ontvangen. Drie frequenties zijn overgedaan aan een nieuw radiostation, waardoor Simone nog via vier FM-frequenties te ontvangen is. Daarnaast gaat vanaf maandag ook het muziekformat op de schop en ligt de focus meer op 70’s en 80’s.

Ook gaat de wekker van Bert Vos voortaan een paar uur later. Zijn ochtendshow ‘De Vos is Los’ is vanaf maandag tussen 9 en 12 uur te horen. Hierin draait Vos alleen de beste classics vanaf vinyl.

Minder frequenties
De frequenties waarop Simone FM blijft uitzenden zijn: Appingedam 103.6 FM, Hoogezand 91.3 FM, Stadskanaal 91.3 FM en Emmen 101.7 FM. Daarnaast is het station ook te ontvangen op DAB+.

De andere drie frequenties waarop Simone FM uitzond (Groningen 92,9, Winschoten 93,0 en Assen 93,0) worden nu gebruikt door Hitzzz, een nieuw zusterstation van Simone met veel piratenmuziek, schlagers en polka’s. Voormalig Radio Continu en Simone FM-deejay Wim Drent gaat de ochtendshow op het nieuwe station presenteren. Ook Hitzzz is te beluisteren op DAB+.

Volgens Vos is het inzetten van de drie FM-frequenties van Simone voor Hitzzz mogelijk omdat ze grotendeels overlappend zijn met de resterende frequenties van Simone. Om de luisteraars op de wijzigingen te wijzen zijn op Hitzzz promo’s te horen waarin luisteraars van Simone op de juiste frequenties gewezen worden. [RadioWereld.NL]