Rock Antenne verwerft eerste FM-frequentie in Oostenrijk

Rock Antenne heeft zijn eerste FM-frequentie in Oostenrijk verworven. Vanaf december is het station in Wenen te ontvangen op 104.6 FM. Rock Antenne was al in grote delen van Oostenrijk op DAB+ te ontvangen. Het radiostation spreekt van een “ideaal marketinginstrument om de landelijke DAB+-ontvangst te promoten.

De oorsprong van Rock Antenne ligt in Duitsland, waar het halverwege de jaren ’90 van start ging als project van Antenne Bayern op DAB in Beieren. In 2002 kwam hier een FM-frequentie in Augsburg bij, gevolgd door een FM-frequentie in München in 2017. In april 2018 kreeg Hamburg een eigen lokale versie van Rock Antenne op FM. Later kreeg Rock Antenne ook FM-frequenties in Hessen.

Landelijke dekking kreeg Rock Antenne in 2020 toen het ging uitzenden op het nieuw landelijke DAB+-netwerk in Duitsland. Een jaar eerder werden de vleugels al uitgespreid naar Oostenrijk, waar het station ook op DAB+ van start ging.

Het programma van Rock Antenne is in Oostenrijk en Duitsland grotendeels identiek. Alleen nieuws, weer en reclame wijken af ten opzichte van elkaar. [RadioWereld.NL]