Duitsland: Radiostation met uitsluitend Duitse muziek landelijk op DAB+

Duitsland heeft er een nieuw radiostation bij dat uitsluitend Duitse muziek draait. Maandag is Absolut Germany gestart officieel gestart met via het tweede landelijke DAB+-netwerk. Met de toevoeging van Absolut Germany is het netwerk nu volledig gevuld.

Absolut Germany richt zich met een mainstream popformat op luisteraars tussen 20 en 60 jaar. Er wordt uitsluitend muziek van Duitse artiesten gedraaid of muziek in de Duitse taal.

En dat varieert dan van Duitstalige rappers als Sido en Kummer via singer-songwriter Max Giesinger naar Robin Schulz en Purple Disco Machine, die met Engelstalige hits ook internationaal succesvol zijn. Doordat uitsluitend muziek van de afgelopen 30 jaar gedraaid wordt, ontbreken klassiekers van Nena, Scorpions, Modern Talking, Freiheit en de ‘Neue Deutsche Welle’ stroming uit de jaren ’80.

Elk uur is op Absolut Germany een nieuwsbulletin te horen. Daarnaast zijn op werkdagen tussen 6 en 15 uur gepresenteerde programma’s te horen. Hiervoor heeft het station onder andere Dani Wiese aangetrokken. Zij was tot voor kort te horen op de jongerenzender Big FM in Zuidwest-Duitsland, waar ze 10 jaar lang werkte.

Afgelopen woensdag werd Absolut Germany al toegevoegd op het DAB+-netwerk van Antenne Deutschland, maar vrijdag zijn de uitzendingen officieel gestart. Het is ook het 16e radiostation op dit netwerk waarmee de capaciteit, anderhalf jaar na de start, volledig gevuld is.

Absolut Germany is het zesde product onder de vlag van Absolut. Andere producten zijn Absolut Hot, Absolut Bella, Absolut Top, Absolut Oldie Classics en Absolut Relax. Laatstgenoemde zendt uit via het eerste landelijke DAB+-net. [RadioWereld.NL]