Soul Top 1000 vanaf 13 april ruim een week lang op Sublime

De langste soullijst van Nederland keert terug op Sublime. Daarin staan de ‘allerbeste soulplaten ooit gemaakt’ volgens de landelijke radiozender. De Sublime Soul Top 1000 wordt uitgezonden van 13 tot en met 22 april.

Vorig jaar stond Marvin Gaye met ‘What’s Going On‘ op nummer 1 in de lijst, gevolgd door ‘Papa Was A Rolling Stone‘ van The Temptations op 2 en Rufus & Chaka Khan met ‘Ain’t Nobody‘ op nummer 3.

In de lijst staan soulklassiekers van onder andere Aretha Franklin, Prince, Stevie wonder, Marvin Gaye en Chaka Khan. Maar ook moderne soul van onder andere Gregory Porter, Alicia Keys, Leon Bridges en Celeste.

Om te bepalen hoe de lijst er dit jaar uit ziet heeft Sublime de hulp van de luisteraars ingeroepen. Stemmen voor de Soul Top 1000 kan nog tot en met 12 april.

Jaap Brienen, radio-deejay bij Sublime: “Heel veel mensen delen onze grote liefde voor soul, dat merkten we vorig jaar toen we voor het eerst de Sublime Soul Top 1000 uitzonden. Ik kijk enorm uit naar de voorkeurslijstjes van onze luisteraars, en natuurlijk naar tien dagen lang soulclassics.” [RadioWereld.NL]