Zoek
Sluit dit zoekvak.

Arjan Snijders en Ron Vergouwen analyseren de winnaar en verliezers (audio)

Na een zenuwslopende week werd vrijdag bekend hoe het radiolandschap de komende 12 jaar eruit ziet. In een speciale ingelaste aflevering van ‘Dit Was De Radio‘, getiteld ‘FM Veilingjournaal’ praten Arjan Snijders en Ron Vergouwen iedereen bij over de FM frequentieverdeling in hun wekelijkse podcast.

Foto: Pixabay

Radiozender Qmusic krijgt er van DPG Media een broertje bij die waarschijnlijk de naam Joe krijgt. Mediamagnaat John de Mol krijgt met zijn bedrijf Talpa drie FM-frequenties voor Radio 538, Radio 10 en Sky Radio. En Nederland krijgt een nog nieuw financieel radiostation in de ether: Financial News Radio.

Ook goed nieuws voor Radio Veronica en 100%NL, ze mogen van uitgever Mediahuis in de ether blijven. En bij BNR Nieuwsradio werd ook een glaasje champagne gedroken. Maar Slam en Sublime verdwijnen waarschijnlijk uit de ether. Dat is de uitkomst van de veiling voor de radiofrequenties die dinsdag begon.

Welke mediabedrijven betalen miljoenen voor een FM-frequentie na de langverwachte frequentieveiling. Wat betekent dit voor de huidige stations, wat komt er bij, wat zijn de winnaars en wat zijn de verliezers? Arjan en Ron zetten alle consequenties voor het Nederlandse radiolandschap op een rij, op basis van wat nu bekend is. [RadioWereld.NL]