Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe jingles voor Top 40 op Qmusic (audio)

Sinds vrijdag zijn nieuwe jingles voor de Top 40 te horen op Qmusic. Met een nieuwe sound voor het merk, met de vertrouwde elementen. Zo bevat elke jingle de trompetten die onlosmakelijk verbonden zijn met de Top 40, die elke vrijdag te horen is en gepresenteerd wordt door Domien Verschuuren.

Foto: RadioWereld.NL

De ingang van het nieuwe jinglepakket betekent een nieuwe sound voor alle audiovisuele uitingen van de Top 40. Naast dat het te horen is tijdens de uitzending op vrijdag en zaterdag, wordt het ook meegenomen in bijvoorbeeld de dagelijkse Top 40 update en het themakanaal Qmusic Top 40 op DAB+ en internet.

Tijdens het vormgeven van de nieuwe audiovormgeving is gefocust op het feelgood-gevoel en het meezinggehalte. In combinatie met het iconische geluid van de opener van de Top 40, waarin de tune van Sid Ramin is verwerkt die al in 1963 werd opgenomen. Het huidige audiovormgevingspakket is inmiddels bijna vier jaar te horen geweest. Het nieuwe jinglepakket is bij Qmusic in eigen huis gemaakt door audiovormgever Niels de Koning.

De Top 40 klinkt nog eigentijdser en frisser met de nieuwe jingles“, aldus Roland Snoeijer, Programma Directeur Qmusic. “Het pakket is een combinatie van de herkenbare Qmusic sound, het vrijdagmiddaggevoel, de hits en het iconische geluid van de Top 40. Elke week starten ruim een miljoen luisteraars hun weekend met de Top 40 en we zijn heel trots op de nieuwe sound van de lijst”.

Een demo van het nieuwe jinglepakket voor de Top 40 is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]