Luistercijfers november – december 2022, marktleider NPO Radio 2

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode november – december 2022 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Volgens GFK staat NPO Radio 2 op de 1ste plek gevolgd door Radio 10.

De rapportage is gebaseerd op een representatieve landelijk steekproef van 7960 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 36 minuten per dag, dat is 9 minuten meer als in de vorige periode. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 13 minuten, dat is 10 minuten meer als vorige maand.

Marktleider = NPO Radio 2
Uit deze cijfers blijkt dat NPO Radio 2 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 17,7%, dit was een maand geleden 12,5%. Radio 10 volgt vlak daarachter met 10,5%, dit was 9,5%. Qmusic staat deze keer op de derde plek met 10,4%. Dit was 12,1%.

Op de vierde plaats staat deze maand Sky Radio met 9,7%, dit was 7,4%. Orn Radio staat op de vijfde plaats met 7,5%, dit was 8,1%.

De luistercijfers over de periode november – december 2022 zijn de laatste luistercijfers ‘oude stijl’ die door GfK gemeten zijn via de dagboekmethode. Sinds begin dit jaar worden de luistercijfers elektronisch gemeten.

Stijgers: NPO Radio 2, Radio 10, Sky Radio.

Dalers: Qmusic, Orn Radio, NPO Radio 1, Radio 538, NPO Radio 5, E Power Radio, Radio Veronica, NPO 3FM, 100% NL, NPO Radio 4, Slam, Kink, Sublime, Radio Decibel, Overige zenders.

Gelijk: BNR Nieuwsradio, Classicnl.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 21 jaar. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *