Simone Walraven: “Radio is een vitaminepil voor je ziel”

Radio is een vitaminepil voor je ziel. Dit zegt Simone Walraven in een interview met De Telegraaf. Het zorgde er zelfs voor dat ze in 2009 na ruim 20 jaar terugkeerde op de radio. “Radio is zo magisch. Het is een diepe liefde.

Die liefde voor radio ontstond bij Walraven al op haar zevende toen ze een transistorradio kreeg van Sinterklaas. “Je kon er ook heel veel buitenlandse stations op ontvangen. Dan lag ik daar ’s avonds in mijn bed naar te luisteren. Dat je de mensen gewoon kon horen praten in Bulgarije, Duitsland of Engeland – je was dan even verbonden met de hele wereld.

Nu is muziek eigenlijk overal, maar dat was toen wel anders. “Je kon niet wachten tot je thuis was en naar de Top 40 kon luisteren of die ene elpee kon draaien”, aldus Walraven in De Telegraaf. “Dat was een vitaminepil voor je ziel. En dat is muziek en radio voor mij nog steeds.

Walraven presenteerde in de jaren ’80 programma’s op Radio 2 en 3 waaronder ‘Oh wat een nacht’, maar in 1988 verdween ze geheel uit de media. Ze verhuisde onder meer naar Engeland en de Verenigde Staten. In 2009 maakte ze voorzichtig een terugkeer naar de radio met een wekelijks programma op KX Radio.

Vier jaar later ging ze een wekelijks ‘Simone’s Songlines’ presenteren op NPO Radio 2, waarna ze begin dit jaar de overstap maakte naar NPO Radio 5. Hier presenteert Walraven elke maandag tot en met donderdag tussen 18 en 20 uur ‘De Avondstart’.

Lange tijd presenteerde ze haar radioprogramma vanuit de VS, maar inmiddels is ze weer naar Nederland verhuisd. Toch weet ze nog niet of ze hier definitief blijft. Het woord ‘definitief’ gebruik ik eigenlijk heel weinig.” Volgens de kersverse NPO Radio 5-deejay is het leven niet te plannen. “Ik had een tijdje geleden geen flauw benul dat dit op mijn pad zou komen, maar ik werd er zo ontzettend blij van.” [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Ik vind het persoonlijk nog geen aanwinst voor radio 5. Vooral aan dat Amerikaanse accentje irriteer ik mij dood. Vooralsnog gaat de radio op een andere zender na 18 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *