Simone Walraven en Erik de Zwart vanaf volgende week op NPO Radio 5 (update)

Simone Walraven en Erik de Zwart zijn vanaf volgende week in de avond te horen op NPO Radio 5. Walraven presenteert vanaf 2 januari 2023 van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur haar nieuwe programma ‘De Avondstart‘. En vanaf 6 januari duikt De Zwart elke vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur in het ‘Top 40 Hitdossier‘.

Foto: Omroep Max

Zowel de komst van Walraven als De Zwart werden enkele maanden geleden al aangekondigd. De programma’s komen op de plek van De Max met Henkjan Smits, dat van de zender verdwijnt.

De Avondstart‘ is een muzikale reis. Simone Walraven grasduint door de archieven van het legendarische Countdown, op zoek naar de muziek en de verhalen van de artiesten van toen. “We gaan ontzettend veel muziek draaien, vooral uit de jaren 60, 70 en 80. Én we laten interviewfragmenten horen uit Countdown! Als de betreffende muzikant nog leeft gaan we ook even bellen natuurlijk“, aldus Simone Walraven.

Op vrijdagavond presenteert Erik de Zwart het ‘Top 40 Hitdossier‘. Wekelijks herleven de tijden met de beste muziek uit een hitlijst van toen; welke artiesten vielen op, wat speelde er in dat jaar en hoe is het daarna verder gegaan met die ene band? Erik de Zwart: “Het wordt een programma met een heel sterk ‘o, ja!’ gevoel.” [RadioWereld.NL]