Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers mei – juni 2022, Qmusic de nieuwe marktleider

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode mei – juni 2022 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Volgens GFK staat Qmusic de 1ste plek gevolgd door NPO Radio 2.

Qmusic organiseerde in juni de Foute Maand en dat zorgt, net als vorig jaar, voor een forse stijging van de luistercijfers.

De rapportage is gebaseerd op een representatieve landelijk steekproef van 8608 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 23 minuten per dag, dat is 1 minuut minder als in de vorige periode. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 1 minuut, 1 minuut minder dan vorige maand.

Marktleider = Qmusic
Uit deze cijfers blijkt dat Qmusic marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 13,1%, dit was een maand geleden 11,9%. NPO Radio 2 volgt vlak daarachter met 12,2%, dit was 12,4%. Radio 10 staat deze keer op de derde plek met 9,8%. Dit was 10,0%.

Op de vierde plaats staat deze maand Radio 538 met 8,7%, dit was 8,5%. NPO Radio 1 staat op de vijfde plaats met 8,0%, dit was 8,5%

Stijgers: Qmusic, Radio 538, ORN Radio, Radio Veronica, 100% NL, Slam, Kink,

Dalers: NPO Radio 2, Radio 10, NPO Radio 1, Sky Radio, NPO Radio 5, E Power Radio, NPO 3FM, BNR Nieuwsradio, Overige zenders.

Gelijk: NPO Radio 4, Sublime, Classicnl, Radio Decibel,

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 20 jaar. Op dinsdag 30 augustus 2022 om 8:00 uur worden op RadioWereld.NL weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [RadioWereld.NL]