Roland Snoeijer over marktleiderschap Qmusic: “Val met m’n neus in de boter”

Kersverse programmadirecteur Roland Snoeijer is in z’n nopjes met de nieuwe luistercijfers van Qmusic. Dankzij de Foute Maand zag het radiostation zijn marktaandeel met 1,2%-punt naar 13,1%. Bovendien pakt de zender het marktleiderschap af van NPO Radio 2, zo blijkt uit de dinsdagochtend gepubliceerde luistercijfers over de periode mei/juni 2022.

Foto: Ben Verveld

Ook dit jaar is deze luistercijfermeting er weer een met topscores”, aldus Snoeijer, die sinds begin juli de scepter zwaait bij Qmusic. “Juni is traditiegetrouw de Foute Maand bij Qmusic en daarmee weten we al jaren een trouwe, groeiende groep luisteraars aan ons te binden. Met als uitkomst dat we het best beluisterde radiostation van het land zijn. Met deze resultaten val ik als programmadirecteur met mijn neus in de boter.

Per week bereikt Qmusic gemiddeld bijna 3 miljoen luisteraars. Naar de zender luisterden afgelopen periode gemiddeld 131.000 mensen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl het totaalbereik voor het medium radio daalt.

Qmusic werd voor het eerst de grootste zender van het land in augustus/september 2021 en wist die positie gedurende drie luistercijfermetingen vast te houden. Sinds november/december was NPO Radio 2 weer de grootste in de brede doelgroep. Die positie staat Radio 2 nu weer af aan Q. [RadioWereld.NL]