Nina Nomden nieuwe directeur van RTV Noord

Nina Nomden (49) is door de Raad van Toezicht van RTV Noord benoemd tot nieuwe directeur van de omroep. Ze neemt het stokje over van interim-directeur Pieter Sijpersma en treedt per 1 september aan.

Nomden werkte zo’n twintig jaar in diverse strategische functies binnen de landelijke publieke en commerciële media. Daarna verruilde ze de mediawereld voor de bouw waar ze diverse directiefuncties vervulde.

Vier jaar geleden ben ik als geboren en getogen Groninger met mijn gezin terug verhuisd naar het Noorden”, aldus Nomden. “Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om mijn ervaring als bestuurder te combineren met mijn passie voor Groningen en voor de media. RTV Noord behoort al jaren tot de best beluisterde, bekeken en bezochte regionale omroepen van het land. Die positie moeten we behouden, ondanks het huidige veranderende medialandschap. Daar zet ik mij straks samen met mijn nieuwe collega’s voor in.

Door de komst van Nomden heeft RTV Noord na een jaar weer een vaste directeur. In september 2021 legde Gijs Lensink na 10 jaar zijn functie neer. Sindsdien staat Pieter Sijpersma ad-interim aan het roer van de omroep. Hij blijft nog wel aan als ad-interim hoofdredacteur. Ook voor deze functie wordt nog vaste invulling gezocht, nadat Mischa van den Berg in november na 26 jaar, waarvan 12 jaar als hoofdredacteur, vertrok bij de omroep voor Groningen. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten