Luuk Sijbring stopt al na een jaar als hoofdredacteur bij RTV Noord

Luuk Sijbring vertrekt eind dit jaar als hoofdredacteur van RTV Noord. Hij nam in januari van dit jaar het stokje over van Pieter Sijpersma, die deze functie interim vervulde bij de Groningse omroep.

Foto: RTV Noord

Sijbring (61) wil om persoonlijke redenen wat anders te gaan doen. “In deze fase van mijn loopbaan blijk ik behoefte te hebben aan een betere balans tussen werk en privé. Meer vrijheid dus en minder verplichtingen.

Nina Nomden, directeur van RTV Noord, betreurt het vertrek van Sijbring: “We hebben een volledig nieuw managementteam dat inmiddels zijn draai heeft gevonden. Dan is het jammer als iemand al snel weer vertrekt. Maar ik respecteer Luuks persoonlijke afweging, dank hem voor zijn bijdrage aan onze organisatie en wens hem het beste in zijn verdere carrière.

Vorige maand kwam Sijbring flink onder vuur te liggen van de luisteraars van Radio Noord, nadat dat middagpresentator Oetse Eilander op zender bekend had gemaakt dat hij zijn programma kwijt zou raken.  Het gevolg was dat de presentator in eerste instantie ziek thuis zat, maar een week later werd bekend dat Eilander meteen mocht vertrekken wegens een vertrouwensbreuk.

Sijbring blijft tot eind dit jaar aan als hoofdredacteur om de programmatische koers voor 2024 verder uit te zetten. Over zijn opvolging is nog niets bekend. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Waarschijnlijk het gevolg van veel onrust extern en intern. Programma’s die zomaar verdwijnen, Babette en Oetse die zomaar van de zender werden gehaald. Alles onder mom van verjonging en een nieuwe koers?? Ondanks veel commentaar van de luisteraars werd daar totaal niet naar geluisterd. Ik denk dat Oetse Eilander juist een goede opvolger van Sijbring kan worden, misschien dat dan de populaire programma’s weer terug keren bij RTV Noord.