Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

Luuk Sijbring wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Noord. Per 1 januari 2023 volgt hij Pieter Sijpersma op die sinds 1 september 2021 als waarnemend hoofdredacteur optrad. Met de benoeming keert Luuk Sijbring (60) terug bij de omroep die hij in 2003 verliet.

Hij begon zijn loopbaan als deejay bij verschillende piratenzenders in Groningen en Drenthe en als vrijwilliger bij OOG, de lokale omroep van de stad Groningen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als juridisch medewerker keert hij in 1992 als programmaleider terug bij OOG. Drie jaar later volgt de overstap naar RTV Noord waar hij eerst als verslaggever voor Radio & TV aan de slag gaat en vervolgens de rollen van programmaleider TV en Hoofd Varia vervult.

In 2003 vertrekt hij naar de KRO, daar wordt hij eerst Hoofd Amusement Radio en is hij vervolgens verantwoordelijk voor de gehele radioprogrammering als Hoofd Radio en lid van het managementteam. Sinds 2015 is Sijbring werkzaam als zelfstandig mediaprofessional.

Foto: RTV Noord

Luuk Sijbring: “RTV Noord is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in het Groninger medialandschap. Ik kijk ernaar uit om samen met een club gedreven journalisten en programmamakers de omroep toekomstbestendig te maken in een sterk veranderende samenleving. Het is heel fijn om terug te keren naar de organisatie waar ik eerder met zoveel plezier heb gewerkt. En Groningen heeft nog steeds een warm plekje in mijn hart.” [RadioWereld.NL]