Search
Close this search box.

Uniek Normaal-concert na 40 jaar opnieuw op de radio

Radio Noord, Radio Drenthe, Radio Oost en Radio Gelderland zenden op donderdag (4 augustus) tussen 19:00 en 20:00 uur- exact veertig jaar na dato – een concert van de Achterhoekse band Normaal uit in het gezamenlijk streektaalmuziekprogramma Alles Plat.

Foto: archief Anhangerschap Normaal / RTV Oost

Het is volgens de trouwe volgers één van de betere liveoptredens ooit van de boerenrockgroep Normaal: de show op 4 augustus 1982 op het marktplein van het Twentse Oldenzaal.

Het waren de hoogtijdagen van Normaal met Bennie Jolink (Buizen Beernd), Jan Manschot (Brekken Jan Schampschot), Willem Terhorst (Wimken van Diene) en Engelsman en import-Achterhoeker Alan Gascoine (de Gaspiepe). Dit werd aangevuld met Hendrik Haverkamp.

Opgepoetst
RTV Oost heeft deze unieke opnamen teruggevonden in het archief en volgens de laatste digitale technieken opgepoetst. De show was onderdeel van de Zomertour van Radio Oost, die elke week afwisselend ergens in Overijssel en Gelderland neerstreek. Want Radio Oost was in die jaren de regionale omroep voor Overijssel én Gelderland. [RadioWereld.NL]