Search
Close this search box.

Ouderwets gezellige tv-avond met jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’

Bij TV Oost was zondag 2 oktober precies 30 jaar geleden de eerste televisie-uitzending te zien. Daarmee was de allereerste regionale televisiezender van Nederland een feit. Op zaterdag 29 oktober sluit de omroep de jubileummaand af met een ouderwets gezellige tv-avond. In de Jubileumshow ‘30 Jaar TV Oost‘ is onder andere TV Oost-oprichter Henny Everts te gast naast diverse andere TV Oost-coryfeeën.

Hennie Everts, de pionier en oprichter van TV Oost, schreef samen met Peter Schavemaker zijn biografie ‘Jongen van Kotte’, waarin de opkomst van de regionale omroep voor Overijssel natuurlijk niet ontbreekt. De omroep blikt met hem terug op de afgelopen 30 jaar regionale televisie.

Ken jij deze programma’s nog? Van Jonge Leu en Oale Groond, de Hunnen, Regiotap, Studio Oost, En Dan Nog Even Dit en De Nachtbraker. Ook waren er opvallende nieuwsuitzendingen zoals natuurlijk die rondom de vuurwerkramp in Enschede, de crash van de F16 in Hengelo en de Deventer Moordzaak. Het wordt volgens de omroep een ouderwets gezellige tv-avond waarin de regionale publieke omroep de kijkers meeneemt langs de meest memorabele programma’s en fragmenten uit 30 jaar regionale televisie.

De jubileumshow ‘30 Jaar TV Oost‘ is te zien op zaterdag 29 oktober om 18.00 uur op TV Oost. De uitzending wordt dezelfde avond herhaald om 23.00 uur en op zondag 30 oktober om 12.00 en 15.30 uur. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten