Regionale omroepen starten samen nieuw opsporingsprogramma Plaats Delict

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan om kosten te besparen de handen ineen. Vanaf donderdag starten ze samen het nieuwe opsporingsprogramma ‘Plaats Delict’, waarin kleine en grote vormen van criminaliteit in Gelderland en Overijssel aan het licht worden gebracht.

Foto: GLD

Door ‘Plaats Delict’ komen de oude opsporingsprogramma’s ‘Bureau GLD’ van TV Gelderland en ‘Onder de Loep’ van TV Oost te vervallen.

Plaats Delict wordt gepresenteerd door Jasper Lindner (Omroep Gelderland) en Emiel Houben (RTV Oost). Het publiek wordt door politie en justitie opgeroepen om mee te denken over diverse misstanden in de regio. Voor ongeveer een op de drie zaken geldt dat de politie aan de hand van de binnengekomen tips verder kan met een onderzoek.

Volgens Sandrina Hadderingh, hoofdredacteur Omroep Gelderland, is Plaats Delict een logische samenwerking: “De regionale eenheid van politie en justitie in Oost-Nederland bestrijkt beide provincies. Dus dat sluit goed aan. Daarnaast trekken criminelen zich niets aan van provinciegrenzen, dus wat interessant is voor Gelderland is dat ook voor Overijssel. Door de krachten te bundelen kunnen we een beter en interessanter televisieprogramma maken.” [RadioWereld.NL]