Search
Close this search box.

Oud-radiomaker Klaas Samplonius overleden

Oud-Journalist en radiomaker Klaas Samplonius is vrijdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dit vertelde Simone Weimans vrijdag in ‘Met het oog op morgen op NPO Radio 1’. Samplonius was zelf in de jaren ’70 vaste presentator van dit programma. Waaraan de radiomaker is overleden is niet bekend.

Samplonius begon zijn mediacarrière op de redactie van verschillende kranten. Zijn eerste stappen op de radio deed hij bij Radio Noordzee. Later werkte hij onder meer voor de Avro, NOS en Tros.

Ook presenteerde Samplonius jarenlang programma’s als Met het oog op morgen, Langs de Lijn, Avro Radio Journaal en Radio Tour de France. Later werd hij ook zenderbaas van Radio 1 en plaatsvervangend directeur radio bij de Tros.

Daarnaast maakte hij ook programma’s op Radio Oost. Van 2007 tot en met 2010 was Samplonius directeur van RTV Drenthe. [RadioWereld.NL]