Luistercijfers augustus – september 2022, marktleider Qmusic

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode augustus – september 2022 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Volgens GFK staat Qmusic de 1ste plek gevolgd door NPO Radio 2.

De rapportage is gebaseerd op een representatieve landelijk steekproef van 8573 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 17 minuten per dag, dat is 0 minuten meer/minder als in de vorige periode. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 0 minuten, dat is 4 minuten minder als vorige maand.

Marktleider = Qmusic
Uit deze cijfers blijkt dat Qmusic marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 12,1%, dit was een maand geleden 12,5%. NPO Radio 2 volgt vlak daarachter met 11,7%, dit was 12,0%. Radio 10 staat deze keer op de derde plek met 10,2%. Dit was 9,9%.

Op de vierde plaats staat deze maand ORN Radio met 8,2%, dit was 7,8%. NPO Radio 1 staat op de vijfde plaats met 8,2%, dit was 8,5%.

Stijgers: Radio 10, ORN Radio, Radio 538, Sky Radio, NPO Radio 5, NPO 3FM, Slam, Radio Decibel.

Dalers: Qmusic, NPO Radio 2, NPO Radio 1, Radio Veronica, 100% NL, NPO Radio 4, Sublime, Overige zenders.

Gelijk: E Power Radio, Kink, BNR Nieuwsradio, Classicnl.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 20 jaar. Op dinsdag 22 november 2022 om 8:00 uur worden op RadioWereld.NL weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [RadioWereld.NL]