Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Noord-presentator Oetse Eilander ziek thuis

Na een emotionele uitzending afgelopen maandag, waarin hij het stopzetten van zijn programma per 2024 aankondigde, zit Radio Noord-presentator Oetse Eilander ziek thuis. Dat meldt het radiostation althans aan vragen van luisteraars. Sinds dinsdag wordt zijn middagprogramma ‘Oetse op Noord’ overgenomen door collega’s.

Foto: Still Radio Noord

Eilander maakte maandagmiddag in zijn inbelrubriek ‘Altijd wat anders’ bekend dat er voor hem in het nieuwe jaar geen vaste plek meer is bij Radio Noord. “Dat betekent dus dat ik weg ga van deze zender, en dat doet mij heel veel pijn omdat het niet mijn eigen keuze is.” Het gevolg was dat de telefoonlijnen roodgloeiend stonden door boze luisteraars.

Maar terwijl Eilander maandag nog verteld voorlopig nog door te gaan met het programma, was hij dinsdag al niet meer te horen.

Volgens RTV Noord is Eilander niet per direct ontslagen, maar zit hij ziek thuis. “We gunnen hem een goed herstel. Het is op dit moment nog niet duidelijk of en wanneer hij terugkeert op de zender”, zo luidt het antwoord op vragen van luisteraars.

Afgelopen dinsdag waagde RTV Noord-hoofdredacteur Luuk Sijbring aan een verklaring waarom het programma van Eilander moet stoppen. Dat deed hij in de inbelrubriek. En dat werd een strijd tegen fans van Eilander die onmogelijk te winnen was. “Jullie moeten je doodschamen“, was een veelgehoorde reactie. Sijbring liet weten de uitzending van maandag “heel bijzonder” te hebben gevonden. Ook liet hij weten dat het besluit definitief is en niet teruggedraaid wordt. [RadioWereld.NL]

4 reacties

  1. Uitstekende beslissing, die man was niet om aan te horen. Een van de weinige momenten dat ik wisselde van radio station.

    1. Eens, hier precies hetzelfde. Luister veel naar Noord maar als hij op de zender was switch ik