Speciale tv-uitzending ‘Samen voor Marokko’ op NPO 1

Omroepen Vpro en BNNVara maken vrijdagavond een speciale uitzending om de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te steunen. De uitzending ‘Samen voor Marokko’ is vanaf 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: BnnVara

De aardbeving die Marokko vorige week trof heeft honderdduizenden levens ontwricht. Veel mensen verloren dierbaren, dorpen zijn weggevaagd en de schade is nog niet te overzien. Op initiatief van Nadia Moussaid en Sahil Amar Aïssa slaan Vpro en BnnVara vrijdag de handen ineen voor de speciale tv-uitzending ‘Samen voor Marokko’.

In de 55 minuten durende live-uitzending, gepresenteerd door Nadia Moussaid en Khalid Kasem, worden de verhalen van de getroffenen verteld en wordt gesproken over de hulp aan het getroffen gebied.

Nadia Moussaid: “We moeten iets doen. Mensen zijn alles kwijt, hun leven, hun thuis. Met deze speciale uitzending laten we onze medemenselijkheid spreken en kunnen we iets doen in plaats van machteloos toekijken. Laten we als gemeenschap in actie komen zodat mensen hun leven weer op kunnen bouwen. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje kan bijdragen door de slachtoffers een stem kan geven.“[RadioWereld.NL]