NMO Luisteronderzoek week 37-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 37 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,7%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,9%, gevolgd door Sky Radio op de derde plaats met 9,4%.

Foto: Pixabay

Het marktleiderschap van Qmusic was van korte duur, want het station ziet de winst uit week 36 weer grotendeels wegvloeien. NPO Radio 2 herstelt zich daarentegen. Wel heeft Qmusic nog net aan de meeste luisteraars per week.

De daling van Radio 10 zet door, want het station verliest zowel marktaandeel als luisteraars. Afgelopen weekend bleek al uit analyse dat een deel van de FM-luisteraars is blijven hangen bij Joe. Hierdoor is Radio 10 nu voorbijgestreefd door zusterstation Sky Radio.

Winst is er onder meer voor NPO Radio 1, NPO Radio 5, 100% NL, Radio Veronica en 3FM. Laatstgenoemde ziet vooral het weekbereik flink stijgen. Daarnaast heeft Joe de grens van een miljoen luisteraars doorbroken.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 37