Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emotionele presentator en sidekick zoeken steun bij bellers

Radio Noord krijgt vanaf 2024 een nieuwe programmering. Hoe die eruit zal zien is nog niet bekend. Presentator Oetse Eilander kreeg als eerste te horen dat zijn programma volgend jaar stopt.

Foto: Still Radio Noord

Freelance medewerker Eilander kreeg al eerder te horen dat zijn radioprogramma tussen 16 en 18 uur stopt in de huidige vorm. Maandagmiddag vertelde hij het tegen zijn luisteraars op Radio Noord. Daarna belde luisteraars achter elkaar in het item ‘Altijd wat anders’ om hun medeleven en steun te geven live in de uitzending.

Eilander: “Ik heb afgelopen vrijdagochtend te horen gekregen dat mijn programma stopt. Daarnaast is ook bekend dat er in de nieuwe programmering geen vaste plek is voor mij. Dat betekent dus dat ik weg ga van deze zender, en dat doet mij heel veel pijn omdat het niet mijn eigen keuze is. Ik heb hier al die tijd met ontzettend veel plezier gestaan en dit programma met heel veel liefde gemaakt samen met jullie en een heel enthousiast team.

Sidekick Petra Mulder vult aan: “Dat zeg je heel mooi. Ik moet zeggen, ik ben best wel van slag, ik kan niet heel goed uit mijn woorden komen. We hebben met zoveel plezier het programma gemaakt en een heel leuk team opgebouwd.”

Eilander maakt het radioprogramma met meerdere sidekicks. Mulder doet de productie op maandag. Sergej in ’t Veen op dinsdag, woensdag en donderdag en Nadeche Elzen op vrijdag.

Waarschijnlijk zal de komende tijd meer bekend worden over de toekomst van Radio Noord. Eilander is sinds 2013 te horen op de regionale omroep voor Groningen. Daarvoor was hij werkzaam voor de Wereldomroep. [RadioWereld.NL]

9 reacties

 1. belachelijke….. ik ben een vaste luisteraar van dit programma op RTV Noord en stoor mij zeer aan het feit dat men (directie/bestuur/hoofdredacteur) niet luistert naar de wens van de luisteraars, die hun mening oa op 11 sept en 12 sept in de programma hebben laten klinken.

  de hoofdredacteur was op 12 sept in de uitzending om vragen van luisteraars te beantwoorden en meneer kreeg een hoop geklaag over zich heen. tevens gaf hij aan dat in de nieuwe programmering ruimte blijft voor een programma waarin actualiteit en contact (bellers) met de luisteraars blijft bestaan. oke maar dan kan de huidige programma ”Oetse op Noord” toch gewoon bestaan?

  Luister naar je luisteraars RTV Noord!!!!!

 2. Helaas heeft Radio Noord besloten om eerst Babette Alma en nu Oetse Eilander van de zender te halen.
  Schandalig en dom.
  Mijn radio gaat m.i.v. 2024 de hele dag op een andere zender.

 3. Ik denk dat het goed is dat deze presentator een stapje terug moet doen. Hij luistert slecht, geeft allerlei mensen (vaak wel dezelfde) een podium om allerlei dingen te beweren zonder één kritische vraag, dweept met een geboren Amsterdamse die het boerenland hier in het noorden bij tijd en wijle stijf vloekt, heeft een vervelende, zeer gemaakte lach, praat soms op een tenenkrommende wijze Gronings en is gewoonweg vaak niet attent.

  En nou doet hij ook nog huilie huilie nu het even tegen zit. Het is altijd een hele opluchting als hij er niet is en er een vervanger presenteert.

  Wat trouwens ook opviel dat het bijna allemaal vaste bellers waren die gisteren en eergisteren boos reageerden. Zijn ze misschien bang dat ze hun podium verliezen?

  1. Het is gewoon belachelijk
   Heb om half 6 vanavond gekeken mensen interesseerde het progamma helemaal niet.
   Ging alleen maar over oetse
   En wat er nu staat vooral de telefoon aannemer.
   Nog nooit zien weg lopen onder het bellen in uitzending.
   Mochten wij niet horen moest over het progamma gaan.
   Nou oetse kom maar snel terug .
   Want het kijken loont nu ook niet meer💪💪

 4. Met deze actie ,komt Radio Noord nog verder in de Rode Cijfers,haal dan programmas van de zender waar bijna niet naar geluisterd word ,voor mij per 1 januari geen radio Noord meer

 5. Ik snap niet goed waar ze bij RTV Noord mee bezig is. Is dit onder het mom van verjonging??

  Ik kan me voorstellen dat er soms met de programma’s in de programmering wordt geschoven, maar het slaat nergens op dat goede presentatoren zoals Oetse en ook Babette van de zender worden gehaald. Oetse weet als geen ander de luisteraars echt bij het programma te betrekken.

  Ook is Oetse een goede journalist en weet op het juiste moment de juiste vragen te stellen! Gezien de ervaring van Oetse bij BNR, de Wereldomroep, en de publieke omroep zit Oetse op de juiste plek bij RTV Noord!

  Ik hoop dat de hoofdredactie ook luistert naar de argumenten van vooral de luisteraars want uiteindelijk draait het daar ook om!!!

 6. Belachelijk dat Oetse Eilander weg moet. Eerst Babette Alma en nu dan Oetse eilander. Radio Noord word er niet beter op.

  Waarschijnlijk in het kader van verjonging? Nu iemand uit Friesland s’morgens die nog de Groningse moet leren.

  Als jullie nieuwere programma’s willen dan eerst twee deuntjes voor een cent op zondag schrappen. Wat oud bollige muziek en presentator .