3FM-deejays te zien in iconische deep fake videoclips van deze eeuw (filmpjes)

3FM-deejays Rob Janssen, Wijnand Speelman, Barend van Deelen en Nellie Benner zijn te zien in een aantal iconische videoclips. De clips zijn nagemaakt door middel van deep fake video’s ter gelegenheid van de Top 1003 van deze Eeuw.

Foto: video still

Afgelopen maandag is 3FM gestart met de Top 1003 van deze Eeuw, de lijst met beste nummers uit het jaar 2000 tot en met 2023. Wie er in de top 10 staan is bekend, maar in welke volgorde houdt het station nog geheim.

Nothing But Thieves dé 20’s band
Volgens de 3FM-luisteraar is Nothing But Thieves dé band uit de 20’s; de Britse band staat tien keer in de Top 1003 van deze Eeuw, waarvan zes keer in de Top 100 van de lijst. Met het nummer ‘Amsterdam’, dat in de Top 10 staat, zorgde de band al voor grote bekendheid, maar het nummer ‘Impossible’ dat de band in 2020 uitbracht, zorgde voor de wereldwijde doorbraak. De orkestrale versie van het nummer wordt door de 3FM-luisteraar nog hoger gewaardeerd en is terug te vinden in de Top 10 van de toplijst.

Andere traditionele 3FM-bands met hoge noteringen zijn Coldplay (21 keer), Arctic Monkeys (17 keer) en Imagine Dragons (15 keer). De lijst kent een hoge eeuwigheidswaarde met typische 3FM classics, maar heeft dit jaar ook 46 noteringen uit 2023.

Tekst gaat verder onder de video

Barbie soundtrack hoge nieuwe binnenkomer
De soundtrack voor de film Barbie, ‘What Was I Made For’ van Billie Eilish, komt hoog binnen in de Top 1003 van deze Eeuw. Het nummer staat op plaats 61. Ook Dua Lipa met haar track uit diezelfde film staat in de hogere regionen en is terug te vinden op plaats 131. Voormalige 3FM Megahit en de soundtrack van deze zomer is Peggy Gou met ‘(It Goes Like) Nanana’ op plaats 735. Andere recente Megahits die in de lijst terugkomen zijn David Kushner met zijn TikTok-viral ‘Daylight’ op plek 161, Måneskin met ‘Honey (Are U Coming?)’, die vorige week nog bekroond werd tot 3FM Megahit, maar ook Teddy Swims met ‘Lose Control’ op 813 en Troye Sivan met ‘Rush’ op plaats 1003.

Concerten en festivals
Het liveseizoen van 2023 is terug te zien in de stemmen van de 3FM-luisteraar. Zo stijgt onder meer ‘Fix You’ van Coldplay naar de top 10 in de lijst, vorig jaar nog op plaats 21, na hun grote shows eerder dit jaar in Amsterdam. Ook de headliners van Pinkpop vallen op: Pink staat negen keer in de lijst en Robbie Williams komt zes keer terug, met zijn hoogste positie in de Top 100 tot nu toe: ‘Feel’ op nummer 80. De Red Hot Chili Peppers zijn met twaalf noteringen wederom stevig vertegenwoordigd als ultieme favoriet van de 3FM-luisteraar. De band die ieder festival plat speelde in 2023 is 3FM Talent en 3FM Award winnaar Prins S. en de Geit. Ze staat twee keer in de lijst, met ‘Kinderboerderij’ (160) en ‘De Duck’ (653). [RadioWereld.NL]

Top 10 van de 3FM Top 1003 van deze Eeuw
? Coldplay – Fix You
? De Jeugd van Tegenwoordig – Sterrenstof
? Foo Fighters – The Pretender
? Froukje – Ik Wil Dansen
? Goldband – Noodgeval
? Linkin Park – In The End
? Nothing But Thieves – Impossible (Orchestral Version)
? Nothing But Thieves – Amsterdam
? Son Mieux – Multicolour
? The Killers – Mr. Brightside

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *