De Week van de Jaren 70 start zaterdag op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat van zaterdag (16 september) tot en met vrijdag 22 september weer in het teken van ‘De Week van de Jaren 70’. Zeven dagen lang draaien de deejays veel klassiekers uit de seventies. Van Eagles tot Kate Bush, van The Carpenters tot Fleetwood Mac en van Abba tot The Cats.

Jan Rietman opent De Week van de Jaren 70 op zaterdag al om 06.00 uur. De hele week draaien de deejays onder meer hun favoriete singles uit de seventies. Ze laten eerst de bekende A-kant horen, later gevolgd door de doorgaans minder befaamde B-kant, die vaak onterecht onbekend is.

Ook is er aandacht voor typische jaren 70-zaken, van woon- en modetrends tot belangrijke nieuwsgebeurtenissen. En luisteraars kunnen ook meedoen aan Het Stemmenspel. In elk programma zijn drie bekende stemmen uit het verleden te horen. De hamvraag is steevast: wie zei dit?

Toplijst
Afsluiter van De Week van de Jaren 70 is de door ‘Evergreen Toplijst van de Jaren 70‘, te horen op vrijdag 22 september van 06.00 tot 20.00 uur. ‘Hotel California’ van Eagles was vorig jaar de nieuwe nummer 1 en verwees ‘Du’ van Peter Maffay naar plaats twee. One Way Wind’ van The Cats stond vorig jaar op drie. 

Stemmen voor de Evergreen Toplijst van de Jaren 70 kan van zaterdag 08.00 uur tot en met woensdag 20 september 12.00 uur via de website van NPO Radio 5. [RadioWereld.NL]