Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 2-2024: NPO Radio 2 is marktleider (Update 2)

NPO Radio 2 was in week 2 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,5%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,3%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 10,3%.

Foto: Pixabay

Het NMO rapporteerde dinsdagmiddag aanvankelijk marktaandelen die niet bleken te kloppen. Zo bleken alleen Radio 538 en Qmusic hun marktaandelen te zien stijgen, maar die stijging was flink kleiner dan de daling van NPO Radio 2.

Bij de gecorrigeerde cijfers zijn echter meer stijgende stations te zien en ook de daling van NPO Radio 2 blijkt kleiner te zijn.

Week 2 was de eerste normale radioweek van 2024. Hierdoor zag NPO Radio 2 een hoop Top 2000-plakkers alsnog vertrekken. Dit resulteert in een daling van het marktaandeel met ruim 2%-punt en een daling van het weekbereik met ruim een miljoen luisteraars.

Sky Radio is met ruim 3,8 miljoen luisteraars bereiksleider.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 2