Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volop aandacht voor Eurosonic Noorderslag Bij 3FM

NPO 3FM besteedt tot en met zaterdag (20 januari) volop aandacht aan Europa’s grootste showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS). Een deel van de uitzendingen komt live vanaf het festival in Groningen. Ook FunX en NPO3 doen verslag van ESNS.

Foto: NPO 3FM/Ben Houdijk

In het avondprogramma ‘VoorAan’ blikken Jamie Reuter en Olivier Bakker vooruit op het festival en laten de luisteraar kennismaken met nieuwe Nederlandse en Europese acts. Zo komt Sarah Julia live optreden en geven verschillende artiesten hun tips voor ESNS. Op vrijdagavond doet ‘3voor12 Radio’ met Eva Koreman live verslag van Eurosonic, met live-opnamen en interviews.

Zaterdag Nederlandse popmuziek op 3FM
Op zaterdag eert 3FM de Nederlandse popmuziek. De publieke omroep wil Nederlands talent vanaf het prille begin supporten en via onze kanalen een podium bieden. Vanaf 10 uur is daarom op 3FM alleen maar muziek van eigen bodem te horen.

Vanaf 16 uur is 3FM-deejay Yoeri Leeflang live vanuit Groningen te horen, tot 19 uur doet hij verslag van Noorderslag. Daarna volgen Sophie Hijlkema en Mart Meijer, waarop Reuter & Bakker tussen 22 en 1 uur te horen zijn. Om 23 uur wordt de Popprijs uitgereikt door 3FM-deejays Vera Siemons en Justin Verkijk, dit is live te volgen op 3FM, NPO Luister en NPO 3.

De 3FM 10 van 2024
Met Eurosonic Noorderslag nog vers in het geheugen maakt 3FM op maandag 22 januari ‘De 3FM 10 van 2024’ bekend: een lijst van tien Nederlandse talenten die in 2024 het verschil gaan maken, zowel in hun releases als live. Deze tien talenten hebben het hele jaar door extra veel aandacht via radio-, online socialmedia-kanalen van 3FM. [RadioWereld.NL]