Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vroege Vogels viert 100ste aflevering met plankton

Vroege Vogels viert zaterdag 2 april de 100ste aflevering op tv. Het radio- en tv-programma, gepresenteerd door Menno Bentveld en Willemijn Veenhoven, is vanaf dit seizoen op zaterdag te zien, voor het eerst op 2 april om 19.45 uur op NPO 2. Op de radio blijft NPO Radio 1 op zondagochtend het vertrouwde adres.

Foto: BnnVara

In deze tv-aflevering staat plankton centraal. Het is volgens de programma makers nog belangrijker voor de zuurstof op aarde dan het hele regenwoud. Iedere tweede hap zuurstof die ieder mens binnenkrijgt, is te danken aan al het plankton in de oceaan en de sloot achter je huis.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Vroege Vogels – de 100ste aflevering in de huidige opzet – zijn veel beelden te zien van het plankton. Deze haast onzichtbare diertjes en plantjes zijn van levensbelang en kun je in deze aflevering levensgroot waarnemen op beeld. Plankton is niet alleen belangrijk voor onze zuurstofvoorziening, maar heel veel dieren op aarde zijn ervan afhankelijk.

Menno Bentveld: “Wat kijkers verder van dit seizoen mogen verwachten? Of het nu stormt of regent, of de das zich nu wel of niet laat zien, of het helmgras kort of lang is: bij ons zie je de Nederlandse natuur hoe die is, zonder opsmuk, prachtig in beeld gebracht.

Foto: BnnVara

NPO Radio 1
Vroege Vogels is ook op de radio te beluisteren: elke zondag van 7 uur tot 10 uur op  NPO Radio 1. Sinds 2012 komt Vroege Vogels live vanaf de rand van het oudste Natuurmonument van Nederland, het Naardermeer. Vroege Vogels strijkt daar wekelijks neer in Stadzigt, het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. [RadioWereld.NL]