Vanaf januari nieuwe nachtshow met vijf omroepen op NPO Radio 1

NPO Radio 1 start 1 januari 2022 met het nieuw nachtprogramma ‘De Nacht van…’. Dit is van maandag tot en met vrijdag te horen tussen 02.00 en 05.00 uur. Voor het NPO Radio 1 programma slaan vijf verschillende omroepen de handen ineen.

De NTR, EO, Kro-Ncrv, BnnVara en Omroep Zwart zullen allen één nacht voor hun rekening nemen. Iedere uitzending gaat de presentator van het radioprogramma in gesprek met verschillende studiogasten.

NPO Radio 1: “Er wordt de tijd genomen voor hun verhalen en er is ruimte voor creativiteit, spontaniteit en verrassende muziek. Ook krijgt de luisteraar het woord. Je kunt naar de studio bellen of appen om te reageren op het interview en vragen te stellen aan de aanwezige gast(en). Verder maak je door het programma kennis met Nederlanders van over de hele wereld en kun je luisteren naar de mooiste audioverhalen van de zender.”

Het nieuwe nachtprogramma is onderdeel van de nieuwe programmering van NPO Radio 1 die in januari start.

Mirthe van der Drift (NTR en Kro-Ncrv), Jan Willem Wesselink (EO), Merel Wielaert (BnnVara) en Ciana Mayam (Omroep Zwart) zullen de show namens hun eigen omroep presenteren.

Merel Wielaert: “Nachtradio heeft een hele andere vibe dan overdag, de nacht is intiemer en creëert daarmee al een bepaalde sfeer van knusheid en samenzijn. Maar de nacht kent ook avontuur en uitspattingen, die combinatie maakt de nacht zowel onvoorspelbaar als kwetsbaar, spannend dus!

Jan Willem: “Ik heb erg veel zin in ‘De Nacht van’ op NPO Radio 1, omdat we op dat tijdstip lange gesprekken kunnen voeren die voorbij gaan aan het nieuws van de dag. Daarnaast kijk ik er naar uit om een band op te bouwen met de nachtelijke luisteraar: we zijn toch een beetje samen wakker. Dat lijkt me een heerlijk idee!

Mirthe van der Drift: “Radio in de nacht is bijzonder. Het is eenzaam, je loopt in je uppie door het NPO-gebouw, maar dat gevoel verdwijnt als het programma begint. Dat komt door de luisteraar. De mensen die luisteren, luisteren echt, intensief en betrokken. De radio in de donkerste uren van de nacht is ook losser, ik voel me vrij daar in de NPO Radio 1 studio.

Ciana Mayam: “Het mysterie en de intimiteit van de nacht, daar kijk ik het meest naar uit. Wat durven mensen allemaal te zeggen als de rest van Nederland slaapt? De nacht werkt ontwapenend. Ik heb de mooiste gesprekken als ik ’s avonds met vrienden of kennissen in de auto zit. Datzelfde gevoel wil ik creëren met nachtradio.” [RadioWereld.NL]