Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 28-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 28 de best beluisterde radiozender van Nederland met 15,3%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,5% gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 9,7%.

Foto: Pixabay

Voor Qmusic betekent dit een stijging, voor Radio 10 een daling. Wel zag Q het weekbereik met ruim 400.000 luisteraars dalen, waardoor Sky Radio nu de meeste luisteraars heeft. Ook het marktaandeel van Sky ging omhoog.

Een andere opvallende stijger is 100%NL. Het station wint ruim een procentpunt marktaandeel en ruim 200.000 luisteraars.

Grand Prix Radio staat er niet bij deze week. Er was afgelopen weekend geen Formule 1 race en had doordoor waarschijnlijk te weinig waarnemingen in het onderzoek. Ook is nog onduidelijk of het station tijdelijk geschorst wordt vanwege de mismatch met racegeluiden van de televisie.

Of dat het MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 28