Roosmarijn Knol nieuwe weervrouw NOS

Roosmarijn Knol wordt de nieuwe weervrouw van de NOS. Zij is de opvolger van Gerrit Hiemstra, die in mei zijn vertrek aankondigde. Knol begint op 1 september met interne opleidingen. In het laatste kwartaal van dit jaar maakt ze pas haar debuut op de nationale tv en radio.

Foto: NOS/Petra Steenhoff

Nog tijdens haar studie aan de Universiteit van Wageningen werd Knol (25) assistent-meteoroloog bij Weeronline, waar ze voor het eerst theoretische kennis over het weer en het klimaat leerde omzetten naar een concrete weersverwachting.

Na haar afstuderen kwam ze in dienst bij Weerplaza. Daar presenteert ze nu het weer voor onder andere Omroep Gelderland en Omroep Brabant. Ook maakt ze uitlegvideo’s over weersverschijnselen op YouTube.

Knol: “In Nederland zijn het weer en het klimaat geregeld onderwerp van gesprek – op het werk, met familie, met onbekenden… De weerpresentator levert daar een belangrijke bijdrage aan en ik kijk ernaar uit om over dit onderwerp contact te hebben met de kijker en de luisteraar.” [RadioWereld.NL]