Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jonge makers in de schijnwerpers bij Jongstof op NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 staat de komende 3 weken de zomer in het teken van nieuw talent in het nieuwe radioprogramma ‘Jongstof’. Van 24 juli tot en met 11 augustus spreken presentatoren Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra dagelijks een halfuur met jonge makers uit de wereld van de kunst, cultuur en media.

Allen gesprekken tussen 20.00 en 20.30 uur hebben dezelfde insteek als het programma Kunststof, maar dit keer met jonge, kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, journalisten en filmmakers.

Alle gasten van Jongstof zijn zevenentwintig jaar of jonger, timmeren hard aan de weg en zijn de kunstenaars van wie we in de toekomst nog veel gaan horen. Onder anderen rapper Gotu Jim, acteur Gijs Blom, muzikant Bente en queer rapper Babs worden geïnterviewd over hun werk, hoe ze hun beroep beleven en met welke ogen ze naar de wereld kijken.

Foto: NTR

Presentatoren
Tirsa With (25) is bekend als enthousiaste presentator van o.a. Het Klokhuis en omroep Zwart. Daarnaast is ze (stem)acteur en programmamaker.

Stijn de Vries (25) is presentator, programmamaker, fotograaf en acteur. Hij maakte voor Spuiten en Slikken de series ‘Jong Geleerd, Nooit Gedaan’ en ‘Mooi, Man’. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman ‘Als de zon valt’ en maakt hij wekelijks de podcast ‘Relnichten’.

Max Terpstra (24) tenslotte is een presentator en programmamaker. Sinds 2022 heeft hij zijn eigen rubriek ‘Max bijt Hond’ bij Khalid en Sophie. Ook presenteerde hij onder andere Spuiten & Slikken en de online serie ‘Ruiken & Likken’. [RadioWereld.NL]