Verdiepende interviews op NPO Radio 1 tijdens de feestdagen

Luisteraars die even geen zin hebben in kersthits of -films kunnen ook dit jaar weer bij NPO Radio 1 terecht. Vanaf tweede kerstdag kijken bekende NPO Radio 1-presentatoren namelijk terug op 2022.

Het Jaar van…
Dit gebeurt met gasten als rechtbankverslaggever Saskia Belleman, schrijversechtpaar Jessica Durlacher en Leon de Winter, bijzonder hoogleraar chirurgische oncologie Emiel Rutgers en schrijver Nausicaa Marbe.

Interviewers zijn Jellie Brouwer, Ghislaine Plag, Coen Verbraak, Tijs van den Brink en Suzanne Bosman. De gesprekken onder de titel ‘Het Jaar van…‘ zijn te horen van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december tussen 20.30 en 22.00 uur.

In de Marathoninterviews worden dit jaar Tim ’S Jongers (directeur Wiardi Beckman Stichting), Sylvana Simons (fractievoorzitter BIJ1) en Joris Luyendijk (schrijver en antropoloog) drie uur geïnterviewd door Maaike Schoon, Eva Koreman en Andrew Makkinga.

Vlak voor kerst verschijnen op vrijdag 23 december twee Marathoninterviews als podcast only: Atze de Vrieze interviewt Hans Jaap Melissen en Clarice Gargard interviewt Beri Shalmashi.

Terugblikken in ‘Het Geluid van 2022’
Op vrijdag 30 december blikt NPO Radio 1 terug op het afgelopen nieuwsjaar. In het jaaroverzicht ‘Het Geluid van 2022‘ staan Carl-Johan de Zwart en Tim de Wit stil bij de belangrijkste thema’s van het afgelopen jaar. Ze doen dat met gasten die een bijzondere rol hebben gespeeld en hun persoonlijke verhaal vertellen.

‘Oliebollenquiz’
Direct na het jaaroverzicht kunnen luisteraars meespelen met de NPO Radio 1 Oliebollenquiz. Jurgen van de Berg en Roos Moggré testen welke sport- en nieuwsmomenten zijn blijven hangen. Wie mag zich straks de winnaar van de Gouden Oliebol 2022 noemen?

Podcastjaaroverzicht
Podcasts zijn niet meer uit het audiolandschap weg te denken. Voor het eerst is daarom op NPO Radio 1 een podcastjaaroverzicht te horen met Mischa Blok en Lammert de Bruin in Podcast’22 op oudjaarsavond. [RadioWereld.NL]