Radio 538 maakt nieuwe tussenstand bekend

Radio 538 heeft dinsdagavond de nieuwe tussenstand bekendgemaakt. De tussenstand van ‘Missie 538‘ werd bekendgemaakt tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Dit gebeurde tijdens de middagshow door 538-deejay Coen Swijnenberg.

Foto:Still 538

Afgelopen maandag had de radiozender al 440.285,- euro opgehaald. Nu staat de teller al op 728.446,– euro.

Missie 538 is een actieweek waarin de deejays samen met luisteraars en vrienden van het radiostation geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Missie 538
Het geld dat met Missie 538 wordt opgehaald is voor de komst van speciale clean rooms waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker.

Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten