Eerste tussenstand Missie 538: bijna een half miljoen opgehaald voor Prinses Máxima Centrum

Radio 538 is maandag officieel van start gegaan met Missie 538; een actieweek waarin de deejays samen met luisteraars en vrienden van het radiostation geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Nog geen halve dag na de officiële start, heeft de radiozender al 440.285,- euro opgehaald.

Foto: video still stream 538

Het doel is een zo groot mogelijke bijdrage aan de realisatie van clean rooms, waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Tot en met vrijdag 23 december zet de landelijke radiozender alles op alles om samen met Nederland zoveel mogelijk geld op te halen. Daarmee kan de overlevingskans van kinderen met kanker worden vergroot, met minder schade op de lange termijn.

Lot Jens, directeur Prinses Máxima Centrum Foundation voor kinderoncologie: “We willen er alles aan doen om ieder kind met kanker te genezen mét optimale kwaliteit van leven en hiervoor hebben wij vier clean rooms nodig. Één clean room kost 1,2 miljoen euro en daarvan zitten we nu al bijna op de helft dankzij de luisteraars van Radio 538. Van zo’n succesvolle start hadden we alleen maar kunnen dromen.

Coco Hermans, Radio Director 538: “Vanuit het hele land worden acties gestart, massaal nummers aangevraagd, bedrijven doen prachtige donaties en de veiling gaat door het dak. Klein of groot; met alle hulp van onze luisteraars dragen we ons steentje bij aan de missie van het Prinses Máxima Centrum om ieder kind met kanker te genezen. We hopen dat deze succesvolle eerste dag een voorbode is voor de rest van onze actieweek en dat we samen met de luisteraar een zo groot mogelijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van de clean rooms om zoveel mogelijk kinderen met kanker te kunnen helpen.” [RadioWereld.NL]