Scott Shannon zwaaide af bij CBS FM: “Bye Buckaroos”

Dingen kunnen vandaag ontsporen“, waarschuwde Scott Shannon vrijdag aan het begin van zijn ochtendshow. Het was de laatste ochtendshow die hij presenteerde voor (W)CBS FM 101.1 in New York City. Na meer dan 40 jaar gaat opeens de wekker niet meer in het holst van de nacht voor de legendarische radiodeejay. “Maandag als ik wakker word, zal ik nul luisteraars hebben.

Foto: video still Facebook

In oktober kondigde Shannon aan na 8,5 jaar te stoppen met de dagelijkse ochtendshow op CBS FM. De deejay kan terugkijken op een carrière van meer dan 50 jaar bij de radio, waaronder het opzetten van het legendarische Z100 (WHTZ) en met de ‘Morning Zoo’ een nieuwe standaard neerzetten voor ochtendradio. Ook presenteerde hij 23 jaar lang de ochtendshow op 95.5 (W)PLJ, eveneens in New York City.

Twee dagen afscheid
Vrijdag kwam er een einde aan het ochtendavontuur van Shannon. Maar eigenlijk begon dat afscheidsfeestje al op donderdag tijdens de laatste uitzending vanuit de CBS FM studio, of beter gezegd: de Scott Shannon CBS FM studio. Het radiostations besloot uit eerbetoon de studio te vernoemen naar de deejay.

Op vrijdag presenteerde Shannon, samen met zijn vaste radiopartner Patty Steele, de laatste ochtendshow vanuit het vanuit het Blythedale Kinderziekenhuis. Dat is een jaarlijkse traditie vlak voor kerst, waarbij geld wordt ingezameld voor het ziekhuis. De afgelopen jaren leverde dat al meer dan $5 miljoen op en afgelopen vrijdag kwam daar nog eens een half miljoen bij.

Met veel live muziek en de aanwezigheid van zijn collega’s Race Taylor, die normaal gesproken na hem op CBS FM te horen is, en middagjock ‘Broadway’ Bill Lee, werkte Shannon naar het einde van zijn show toe. “Wat een prachtige erfenis laten we vandaag achter“, concludeerde Lee.

Laatste woorden
Kort voor 10 uur was het tijd voor de bekende laatste woorden. Nadat Shannon eerst de nodige sponsors en collega’s had bedankt sloot hij af met “Heb een geweldige kerst en Bye Buckaroos”, waarna een speciaal voor Shannon geschreven versie van ‘Scenes from an Italian Restaurant’ van Billy Joel klonk.

Na het einde van de show was het nog niet voorbij voor Shannon. Bij zijn vertrek werd hij in de hal van het ziekenhuis verrast een erehaag aan applaudisserende ziekenhuismedewerkers.

Geheel afscheid van de radio neemt Shannon niet. Hij blijft het wekelijkse programma ‘America’s Greatest Hits’ maken, dat ook op CBS FM wordt uitgezonden. Ook blijft Shannon het digitale radiokanaal ‘True Oldies Channel’ programmeren.

Opvolging
De komende periode is op CBS FM een tijdelijke ochtendshow te horen. Pas vanaf maart start het station met een nieuwe ochtendshow gepresenteerd door John Foxx. Hij was in het verleden middagdeejay en programmaleider bij PLJ. Ook programmeerde hij de countryzender 94.7 Nash FM (WNSH) in de Big Apple. Sinds begin dit jaar is Foxx programmaleider van de countryzender 100.3 The Bull (KILT) in Houston. [RadioWereld.NL]