Scott Shannon stopt na 8,5 jaar met ochtendshow op CBS FM

Scott Shannon stopt na 8,5 jaar met de dagelijkse ochtendshow op (W)CBS FM 101.1 in New York City. Afgelopen vrijdag kondigde de 75-jarige radiodeejay aan het eind van zijn programma zijn ‘pensioen’ aan. Zijn laatste ochtendshow op de classic hits zender is op vrijdag 16 december. Ook zijn co-host Patty Steele stopt ermee.

Foto: video still Youtube

Toen ik mijn contract tekende, dacht ik dat dit mijn laatste stop op de radio zou zijn”, vertelde Shannon tijdens zijn programma. “Blijkt het toch niet zo te zijn. Mijn wekker gaat nu al 8,5 jaar om 3:15 uur en ik geloof dat het tijd is om met ochtendradio te stoppen en een tijdje rustig aan te doen, voordat ik beslis wat ik nu wil doen in mijn leven en mijn carrière. Het was een moeilijke beslissing voor mij omdat ik van CBS FM hou, het was een droom van mij om hier te werken.”

Luister hier naar hoe Shannon zijn ‘pensioen’ aankondigt:

Shannon is al sinds 1983 een vertrouwde stem in de ochtend op de radio in de Big Apple. Eerst zes jaar lang bij Z100 (WHTZ), waar hij tevens de eerste zenderbaas was en het station mede op de (wereld)kaart zette, en na een uitstapje naar Los Angeles presenteerde hij bijna 23 jaar de ochtendshow op het inmiddels verdwenen 95 5 (W)PLJ.  Sinds maart 2014 is Shannon te horen in de ochtend op CBS FM. In september 2020 verlengde de deejay zijn contract nog met CBS FM.

De laatste ochtendshow met Shannon op CBS FM is op 16 december en komt dan, net als ieder jaar rond die tijd, vanuit het Blythedale Kinderziekenhuis. Geheel afscheid van de radio neemt Shannon echter nog niet. Hij blijft het wekelijkse programma ‘America’s Greatest Hits’ maken, dat ook op CBS FM wordt uitgezonden. Ook blijft Shannon het digitale radiokanaal ‘True Oldies Channel’ programmeren. [RadioWereld.NL]