Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Dorp herovert eerste plaats Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5

Het Dorp van Wim Sonneveld herovert de eerste plaats van de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. De afgelopen twee jaar verkozen de luisteraars Roller Coaster van Danny Vera tot de nummer 1; dit jaar is de moderne klassieker te vinden op de tweede positie. De evergreen van Sonneveld voert de lijst nu voor de tiende keer aan.

De Evergreen Top 1000 is te horen van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november, elke dag van 6 tot 20 uur op NPO Radio 5 en ook te zien via NPO 1 extra.

De volledige Evergreen Top 1000 wordt maandag 7 november vanaf 16 uur bekendgemaakt tijdens de Evergreen Top 1000 Première Party op NPO Radio 5. Bert Kranenbarg en Hans Schiffers grasduinen door de statistieken van de lijst en kijken twee uur lang naar de cijfers achter de nummers.

Henkjan Smits presenteert van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november op NPO 1 het tv-programma Evergreen Top 1000. Daarin loodst hij de kijkers door ons collectieve muziekgeheugen met opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis en de mooiste videoclips. Maandag te zien om 15.30 uur, dinsdag tot en met donderdag om 16 uur en vrijdag om 15.40 uur. [RadioWereld.NL]

De top 5 van de Evergreen Top 1000 van 2022:
1. Het Dorp – Wim Sonneveld
2. Roller Coaster – Danny Vera
3. Du – Peter Maffay
4. Avond – Boudewijn de Groot
5. Hotel California – Eagles