Search
Close this search box.

NMO Luisteronderzoek week 11-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 11 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 13,3%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic  staat deze meting tweede met 12,1%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 9,8%.

Foto: Pixabay

 

NPO Radio 2 is, na een week genoegen hebben moeten nemen met plek twee, weer terug aan kop. Dat komt doordat het effect van de Top 500 van de 90s weer is verdwenen bij Qmusic. Wel heeft Q nog net aan de meeste luisteraars.

Radio 10 stijgt mede dankzij de 80s Maand. Ook zusterstation Sky Radio noteert een plus.

Kink ziet het weekbereik verder stijgen, maar de luistertijd dalen. Hierdoor blijft het marktaandeel gelijk. Slam zakt terug tot onder de 1%. BNR Nieuwsradio is terug op de 1%.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 11