Search
Close this search box.

Tim Klijn over ochtendshow 538: “Moest een tandje bij ten opzichte van Veronica”

De overstap naar Radio 538 zorgde voor extra druk op het ochtendteam. De verwachtingen van de zenderleiding waren hoog, zo erkent Tim Klijn in een interview met De Telegraaf. “Er moest een tandje bij ten opzichte van de ochtendshow die we op Veronica maakten.

Foto: Radio 538

In juni maakte Klijn samen met Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen de overstap van Radio Veronica naar Radio 538. De hitzender was behoorlijk zoekende sinds het vertrek van Edwin Evers eind 2018. Frank Dane mocht het eerst met een nieuw team proberen, maar werd na drie jaar vervangen door Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. Ook hen lukte het niet om de luistercijfers van Radio 538 weer te laten stijgen.

Romijn vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat de zenderleiding hem en Van Baarlen niet in de ochtend heeft gehouden. “Ik had ons zeker in de ochtend gehouden,” zegt hij in De telegraaf. “Als Messi weggaat bij Barcelona, gooi je ook niet de andere spelers weg. Ik denk dat wij met Frank een prima programma hadden kunnen maken.

Kritisch
Het verhuizen van de ochtendshow van Veronica naar 538 heeft inhoudelijk wel voor wat aanpassingen aan het programma gezorgd. “We zijn kritisch naar onze items en naar onszelf gaan kijken”, legt Klijn uit. Onder meer naar het lachen. “De lach is zeker echt,” meent Van Baarlen. “Maar soms hoor ik onszelf weleens terug, en dan denk ik: zo grappig was het nou ook weer niet. Daar moeten we op letten.

De ingezette koers met de nieuwe ochtendshow heeft Radio 538 een flinke boost gegeven en door de terugkeer van Evers bij de zender is het marktaandeel nog verder gestegen.

Maar wat is dan het succes van de ochtendshow? “We zijn allemaal heel verschillend,” denkt Van der Meulen. Vrienden zijn ze dan ook niet. “Wat we wél overeen hebben is onze humor.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het ochtendteam op 538 is authentiek en ’n prima begin van de werkdag. Ook is ’t goed om te zien dat ‘het origineel van de mainstream radiozenders’ weer opstoomt naar de positie waar ze hoort: de nr 1 van Nederland!