Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dave Minneboo: “Nieuwe ochtendshow heeft echt een hele boost gegeven aan 538”

De komst van de nieuwe ochtendshow heeft radio 538 geen windeieren gelegd. “Dat heeft er vooral voor gezorgd dat we een groei van 27 procent hebben gerealiseerd in de ochtend,” blikte Dave Minneboo, creative director radio bij Talpa, eerder deze maand terug tijdens een evenement voor adverteerders.

Foto: Talpa Network

Sinds juni van dit jaar presenteren Tim Klijn, Niels van Baarlen en Rick Romijn samen met nieuwslezer Florentien van der Meulen de ochtendshow op Radio 538. “Een vertrouwd geluid”, zo omschrijft Minneboo de show. En die show blijkt goed aan te slaan. In november groeide het weekbereik van de ochtendshow naar ruim 1,57 miljoen luisteraars.

Een goede ochtendshow is belangrijk voor een radiozender, zo benadrukt Minneboo nog eens. “Dat werkt weer door in de hele programmering. De nieuwe ochtendshow heeft echt een hele boost gegeven aan 538.” Zo steeg het marktaandeel van de zender bij de voor adverteerders belangrijkste doelgroep 20-49 jaar van 9,5% in april naar 13,1% in november, wat neerkomt op 3,14 miljoen luisteraars per maand bij deze doelgroep.

Het nieuwe jaar
Ook in het nieuwe jaar verandert er het nodige in de programmering van Radio 538. “Ik denk, één van de belangrijkste dingen is natuurlijk de terugkomst van Edwin Evers,” aldus Minneboo. Vanaf 2 februari is de voormalige ochtendjock elke vrijdag tussen 14 en 18 uur te horen, samen met Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

Daarnaast komt Martijn La Grouw het station versterken. Hij krijgt naar alle waarschijnlijkheid een avondshow tussen 19 en 21 uur. De late avondshow vanaf 21 uur wordt vanaf 8 januari gepresenteerd door Bas Menting en Dylan Boet, samen met nieuwslezer Eva Vloon.

Naast vernieuwingen blijft er op 538 ook ruimte voor bekende successen. Zo is vanaf maandag 22 januari ‘Hierrr met je rekening’ terug en betaalt de radiozender weer drie weken lang rekeningen van luisteraars. [RadioWereld.NL]