Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo begon de nieuwe 538 Ochtendshow (audio)

Het is misschien nog een beetje onwennig, maar het voelt wel goed allemaal moet ik zeggen.” Dat was de conclusie die Tim Klijn maandag kort na 6 uur al trok. Samen met Niels van Baarlen, Rick Romijn en nieuwslezer Florentien van der Meulen presenteert hij de nieuwe 538 Ochtendshow.

Foto: Radio 538

De nieuwe ochtendshow komt van Radio Veronica, waar Rick van Velthuysen nu te horen is, en vervangt de show met Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, die afgelopen vrijdag voor het laatst te horen was op 538.

Veel ingrediënten zijn dan ook meegenomen bij Veronica vandaan, zoals ‘De eerste luisteraar’, ‘Lekker na de wekker’, ‘De mop op maandag’ met Henny Huisman, ‘Begin de dag met een mooi bedrag’ en de ‘Week in oneliners’ met Rob Scheepers.

Sfeer
Het sfeertje, de spelletjes, de items, daar hebben we zelf een goed gevoel over, dus daar gaan we niet aan tornen”, zo liet Klijn afgelopen weekend al weten aan De Telegraaf.

Voor zowel Klijn als Van Baarlen en Romijn is het thuiskomen op het oude nest. Van Baarlen en Romijn waren jarenlang sidekick van Edwin Evers, terwijl Klijn vaste vervanger was van Evers. “We kunnen dat oude Evers-gevoel daar weer neerzetten”, aldus Romijn in De Telegraaf.

Ook in de vormgeving keert dat Evers-gevoel weer terug, want de nieuwe ‘morningshow-songs’ zijn gemaakt door niemand minder dan Edwin Evers.

Meer veranderingen
Door de nieuwe ochtendshow zijn er ook wat andere wijzigingen doorgevoerd bij Radio 538. Danny Blom en Julia van Reyendam hoeven niet meer vroeg hun bed uit voor de vroege ochtendshow. Voortaan telt Niels van der Veen, tevens producer van de ochtendshow, vanaf 5 uur af naar de nieuwe ochtendshow.

De ‘90s@9’ zijn voortaan een uur later te horen bij Lindo Duvall onder de naam ‘90s@Work’

De start van de nieuwe 538 Ochtendshow is hieronder terug te luisteren. [RadioWereld.NL]