Vpro-directeur Van der Meulen geridderd

Vpro-directeur Lennart van der Meulen is tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de omroep benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door minister van Onderwijs, Cultuur en Media, Robbert Dijkgraaf.

Foto: Robert Lagendijk / Vpro

Van der Meulen zag zich in maart wegens ziekte gedwongen om zijn taken als directeur neer te leggen. Van der Meulen is veertien jaar algemeen directeur van de Vpro en heeft zijn dagelijkse taken overgedragen aan Roel Burgman. Op de achtergrond is hij ondanks zijn ziekte betrokken bij de Vpro.

Hij wilde graag de leden toespreken alvorens verrast te worden door de minister. Van der Meulen krijgt de onderscheiding voor zijn verdienste in betaalde functies in de publieke sector en zijn grote inzet met vrijwilligerswerk. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten