Kro-Ncrv schrapt Waku Waku-afleveringen met Tim den Besten

De NPO zendt deze week herhalingen van het NTR-programma ‘Vlogmania’ uit in plaats van de spelshow ‘Waku Waku’ waarin presentator Tim den Besten als kandidaat te zien zou zijn. Kro-Ncrv heeft dat besluit in goed overleg met de NPO besloten.

Foto: Sophie Saddington / Vpro

Deze beslissing volgt op een artikel eerder deze week, waarin Tim den Besten (36) wordt beschuldigd van identiteitsfraude. Dit laatste is binnen onze jeugdprogrammering een onderwerp waar we kinderen regelmatig voor waarschuwen en over berichten.

Een dergelijke beslissing neemt Kro-Ncrv in zeer grote zorgvuldigheid. “Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma’s. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld.

Er zouden drie mannen aangifte hebben gedaan tegen presentator Tim. Die zou langere tijd de namen en foto’s van de drie mannen hebben gebruikt om gesprekken te voeren op homo-datingapp Grindr. Daarvoor werd ook al bekend dat Tim lijdt aan een zeldzame vorm van kanker.

100 Dagen
De Vpro laat weten dat het wel doorgaat met het uitzenden van de nieuwe reeks ‘100 Dagen’. Daarin maakten Tim den Besten en Nicolaas Veul eerder dit jaar de reeks in de Haagse wijk Laak en willen laten zien hoe bewoners in de arme wijk zich redden. [RadioWereld.NL]