Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Bauer schakelt laatste middengolfzenders uit

Bauer Media Audio gaat door met het bezuinigen op middengolfdistributie. Voor het einde van dit jaar verdwijnt Greatest Hits Radio daardoor geheel van AM en ook Downtown Radio in Noord-Ierland is dan niet meer op AM te beluisteren. In totaal gaat het om 11 zenders die definitief uit gaan.

Foto: Pixabay

De afgelopen jaren heeft Bauer al flink wat middengolfzenders uitgezet. Begin dit jaar staakte de pop-rockzender Absolute Radio de uitzendingen via AM in het Verenigd Koninkrijk. En ook van Greatest Hits radio zijn al meerdere middengolfzenders uitgezet in Engeland, nadat Bauer het station op veel plekken naar FM migreerde. Nu trekt Bauer zijn stations geheel terug van AM.

De resterende middengolfzenders van Greatest Hits Radio die nog dit jaar uit gaan staan in Schotland (onder andere Glasgow, Edinburgh en Dundee) en het noorden van Engeland (onder andere in Sheffield en Newcastle). In deze regio’s blijft Greatest Hits Radio via DAB te beluisteren.

In Noord-Ierland gaat de middengolfzender van Downtown Radio in Belfast uit. Het station blijft hier via FM en DAB te beluisteren.

Op alle frequenties die uit gaan zijn elk uur na het nieuws promo’s over de afschakeling te horen.

Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt er steeds minder via de middengolf geluisterd, waardoor stations steeds vaker het mes zetten in deze distributiemethode. De afgelopen maanden zette ook rivaal Global Radio al diverse middengolfzenders van Smooth Radio en Gold uit. En ook Talksport wil in de toekomst verder bezuinigen op AM-distributie. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Begrijpelijk maar wel jammer, het bereik van middengolfzenders is immers groot.