Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Radiozender Magic start met duo-presentatie in de middag

Flinke veranderingen bij Magic in het Verenigd Koninkrijk. Het radiostation start met duo-presentatie in de middag. Vanaf maandag (9 oktober) presenteren Kat Shoob en Tom Price het dagelijkse blok tussen 16 en 19 uur.

Magic kende tot nu toe alleen tijdens de ochtendshow met Ronan Keating en Harriet Scott een hoog aandeel gesproken woord. De rest van de dag zijn de praatjes van deejays kort en ligt de focus vooral op muziek: pophits van de jaren ’80 tot nu. Maar nu gaat hier deels verandering in komen met de invoer van duo-presentatie in de middag.

We zijn super enthousiast om mensen over de eindstreep van de werkdag te helpen”, aldus het nieuwe middagduo Shoob en Price. Shoob is sinds 2020 in het weekend te horen op Maigic. Daarvoor werkte ze voor stations als Heart en Capital. Price is sinds 2016 op Magic te horen en presenteert momenteel de ochtendshow op zaterdag. Daarnaast is hij stand-up comedian en regelmatig te zien op tv.

Naast een nieuwe middagshow zijn er meer veranderingen in het schema. Neev Spencer neemt het blok tussen 13 en 16 uur over van ‘Emma B’ Boughton, die naar het weekend verhuist. Spencer is sinds vorig jaar in het weekend te horen op Magic. Daarvoor werkte ze jaren voor zusterstation Kiss. Huidig middagdeejay Simon Phillips verdwijnt van de zender om zich volledig te concentreren op de ochtendshow op zusterstation Magic Soul.

Lynn Parsons stopt met de avondshow tussen 19 en 22 uur op Magic om een avondprogramma op zusterstation Mellow Magic te presenteren. Daarnaast krijgt ze op Magic een programma op zondagmiddag.

Ook nieuw in het weekend is zangeres Nicole Appleton. Met All Saints scoorde ze hits als ‘Never Ever’, ‘Booty Call’ en ‘Pure Sures’. Later vormde ze met haar zus Natalie nog het duo Appleton, maar hits leverde dit niet meer op.

Appleton was het afgelopen jaar al meerdere keren te horen op Magic en dit levert haar nu een vaste plek in het weekend tussen 16 en 19 uur op. [RadioWereld.NL]