Search
Close this search box.

VK: Absolute Radio staakt uitzendingen via de middengolf

De pop-rockzender Absolute Radio staakt nog deze maand de uitzendingen via de middengolf in het Verenigd Koninkrijk. Steeds verder dalende beluistering via AM in combinatie met de hoge energieprijzen hebben eigenaar Bauer doen besluiten om de stekker uit de middengolfzenders te trekken. Hierdoor is Absolute vanaf 23 januari uitsluitend nog digitaal te beluisteren via onder meer DAB en internet.

Absolute is daarmee het eerste landelijke radiostation het Verenigd Koninkrijk dat volledig de transitie van analoog naar digitaal afrond.

Het is niet de eerste keer dat eigenaar Bauer bezuinigt op middengolfdistributie van Absolute Radio. In 2018 werden al diverse steunzenders uitgezet, alsmede het uitzendvermogen van de hoofdzenders op 1215 kHz te halveren.

Nu nog maar 2% van het luisteren via AM plaatsvindt, is besloten om deze uitzendingen volledig te staken en de stroom vretende zenders uit te schakelen. [RadioWereld.NL]