VK: Bauer schrapt ook lokale programmering Lincs FM

Opnieuw bezuinigt Bauer Media op lokale programma’s. Sinds maandag (23 oktober) ontspringt ook Lincs FM in Lincolnshire de dans niet en zendt het station 20 uur per dag het raamprogramma van Hits Radio uit Manchester uit.

Foto: video still

De afgelopen jaren zette Bauer al het mes in de lokale programmeringen van tientallen lokale stations. Velen zijn omgedoopt tot Greatest Hits Radio, terwijl anderen hun lokale naam behielden, maar wel de programma’s van Hits Radio gingen uitzenden.

Slechts drie lokale stations van Bauer bleven tot nu toe bespaard van de saneringen: Pirate FM in Cornwal, Wave 105 in Fareham en Lincs FM in Lincolnshire. Deze stations produceren nog steeds zeven dagen per week en 24 uur per dag hun eigen programmering.

Maar nu is ook het mes gezet in de programmering van Lincs FM. Het station had eigenlijk ook een vergelijkbaar muziekformat als Hits Radio, zelfs de pay-of ‘The Biggest Hits, The Biggest Throwbacks’ werd al gebruik, maar nu gaat Lincs verder gelijk getrokken worden.

Sinds maandag is alleen de ochtendshow tussen 6 en 10 uur nog maar lokaal gemaakt op Lincs FM. De overige uren wordt het raamprogramma van Hits Radio uitgezonden. Wel blijft Lincs overdag op de regio gerichte nieuwsbulletins, alsmede weer en verkeer uitzenden. In het weekend blijft op zondagochtend het half uur durende programma voor de boeren overeind.

De veranderingen volgen precies een half jaar nadat Lincs FM al van FM af gehaald was ten gunste van Greatest Hits Radio. Hierdoor was Lincs FM alleen nog mar via DAB en internet te beluisteren. [RadioWereld.NL]