Search
Close this search box.

VK: Bauer gaat verder met het schrappen van lokale radioprogramma’s

Bauer Radio zet opnieuw het mes in de lokale radioprogramma’s. Dit keer zijn GEM in de regio Nottingham, The Wave in Swansea, Wales, CFM in het Engelse Cumbria, Radio Borders in de Schotse grensregio en MFR in het noorden van Schotland aan de beurt.

Momenteel zenden GEM, The Wave en CFM elk nog lokale programma’s uit tussen 6 en 19 uur. Radio Borders is nog lokaal tussen 6 en 10 en tussen 13 en 16 uur, terwijl MFR tussen 6 en 13 uur nog lokaal ingevuld wordt.

Als gevolg van het snijden in de hoeveelheid lokale programma’s blijft vanaf half mei alleen de ochtendshow tussen 6 en 10 uur nog lokaal geprogrammeerd. De rest van de dag worden de programma’s van het Hits Radio-netwerk uitgezonden. De Engelse stations nemen hiervoor de programma’s uit Manchester over, terwijl de Schotse stations de output uit Glasgow (Clyde 1) overnemen. De stations behouden wel elk nog hun eigen lokale naam.

In de netwerkprogramma’s worden overdag nog wel op vaste tijdens lokaal nieuws, weer en verkeer ingepast. Dit is namelijk een verplichting vanuit de vergunning.

Tekst gaat verder onder de video

Door het schrappen van de lokale programma’s verliezen waarschijnlijk weer een aantal deejays hun baan. Duidelijkheid hierover heeft Bauer echter nog niet gegeven.

De afgelopen jaren bezuinigde Bauer al bij tientallen lokale stations de lokale programmering al grotendeels weg met de uitrol van Greatest Hits op FM en het toevoegen van stations als Pulse 1 (Bratford) en Signal 1 (Stoke-on-Trent) aan het Hits Radio-netwerk.

Na de de nieuwe saneringsronde zijn er nog maar drie lokale stations van Bauer overdag echt lokaal geprogrammeerd: Pirate FM in Cornwal, Wave 105 in Fareham en Lincs FM in Lincolnshire. [RadioWereld.NL]